För 4 personer, 35 minuter
1 röd paprika
1 morot
1 färsk fänkål
1 vitlöksklyfta
1 liter vatten
2 dl torrt vitt vin
1 fiskbuljongtärning
olivolja
salt och vitpeppar
1 dl grädde
1 msk majsstärkelse
Till ostpinnarna:
1 smördegsplatta
1 ägg
4 msk färskriven parmesanost
Gör så här:
1. Skär smördegsplattan i 8 strimlor. Pensla dem med uppvispat ägg, strö över finriven parmesanost och vrid pinnarna ett halvt varv. Värm ugnen till 200 grader och grädda dem 7–8 minuter.
2. Strimla paprika och morot fint. Hacka fänkålen. Fräs grönsakerna med olivolja i rymlig kastrull. Pressa i vitlök och tillsätt vatten, vin och fiskbuljongtärning. Koka upp och smaka av med salt.
3. Rör ut majsstärkelse i grädde och rör ned redningen i den sjudande soppan. Skär fisken i bitar. Lägg fiskbitarna i soppan och sjud 4 minuter. Låt soppan stå på spisen någon minut till innan den smakas av med salt och kryddpeppar. Servera i portionsskålar med ostpinnarna som tillbehör.