Fisksoppa med ostpinnar

Fisksoppa är aldrig fel. Den värmer och känns lyxig, trots billiga ingredienser. Serveras den med hembakade ostpinnar blir det extra poäng.

Fisksoppa med hembakade ostpinnar är enkel och smakfull mat i påsktider. 
Foto: Dan Strandqvist

Fisksoppa med hembakade ostpinnar är enkel och smakfull mat i påsktider. Foto: Dan Strandqvist

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-04-30 08:25
Fisksoppa med hembakade ostpinnar är enkel och smakfull mat i påsktider. 
Foto: Dan Strandqvist
Fisksoppa med hembakade ostpinnar är enkel och smakfull mat i påsktider. Foto: Dan Strandqvist
Fisksoppa med hembakade ostpinnar är enkel och smakfull mat i påsktider. 
Foto: Dan Strandqvist
Fisksoppa med hembakade ostpinnar är enkel och smakfull mat i påsktider. Foto: Dan Strandqvist

För 4 personer, 35 minuter

1 röd paprika

1 morot

1 färsk fänkål

1 vitlöksklyfta

1 liter vatten

2 dl torrt vitt vin

1 fiskbuljongtärning

olivolja

salt och vitpeppar

1 dl grädde

1 msk majsstärkelse

Till ostpinnarna:

1 smördegsplatta

1 ägg

4 msk färskriven parmesanost

Gör så här:

1. Skär smördegsplattan i 8 strimlor. Pensla dem med uppvispat ägg, strö över finriven parmesanost och vrid pinnarna ett halvt varv. Värm ugnen till 200 grader och grädda dem 7–8 minuter.

2. Strimla paprika och morot fint. Hacka fänkålen. Fräs grönsakerna med olivolja i rymlig kastrull. Pressa i vitlök och tillsätt vatten, vin och fiskbuljongtärning. Koka upp och smaka av med salt.

3. Rör ut majsstärkelse i grädde och rör ned redningen i den sjudande soppan. Skär fisken i bitar. Lägg fiskbitarna i soppan och sjud 4 minuter. Låt soppan stå på spisen någon minut till innan den smakas av med salt och kryddpeppar. Servera i portionsskålar med ostpinnarna som tillbehör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!