Fiskpudding

Fiskpudding, baserad på rester av kokt fisk eller ris, blir både billig och god när den smaksätts av dill och kaviar.

Dill och rökt kaviar sätter god smak på fiskpuddingen.

Dill och rökt kaviar sätter god smak på fiskpuddingen.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-11-20 06:22
Dill och rökt kaviar sätter god smak på fiskpuddingen.
Dill och rökt kaviar sätter god smak på fiskpuddingen.

För 4 personer, 40 minuter

400 g vit fiskfilé, gärna fryst råvara men tinad före tillagning

1 liten gul lök

1 msk smör

1 tsk salt

Till puddingen:

3 dl kokt ris

4 ägg

3 dl mjölk

2 msk hackad dill

3 msk rökt kaviar

salt och peppar

Att äta till:

skirat smör

citron

riven isbergssallad

Gör så här:

1. Finhacka löken och fräs den med smör i en kastrull. Lägg i fisken och täck den med vatten, salta. Sjud 2 minuter under lock. Dra kastrullen från värmen.

2. Blanda kokt ris med ägg, mjölk, dill och kaviar. Salta och peppra.

3. Slå av vätskan från fisken och blanda ned fisk och lök med ris och övriga ingredienser. Rör om så allt blandas.

4. Tippa upp blandningen i en smord form och grädda mitt i 200 graders ugn cirka 30 minuter eller till dess puddingen fått färg och stannat.

5. Servera med skirat smör, citron och riven isbergssallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!