Fiskfärsbiff med örter

Livsstil & fritid2017-08-01 08:28

Gör så här:

1. Hacka ned fiskfiléerna några sekunder i matberedare. Blanda färsen med äggvitor. Salta och peppra lätt och justera konsistensen med vetemjöl.

2. Strö ut ströbröd på skärbrädan och gör åtta klickar fiskfärs i ströbrödet. Platta ut med fuktad sked och vänd försiktigt med stekspade så båda sidor blir brödpanerade. Stek fiskfärsbiffarna i lika delar smör och rapsolja på ganska låg värme, cirka 3 minuter per sida.

3. Koka upp vatten, grädde, fiskbuljong och vinäger. Red med majsstärkelse och sjud såsen 5 minuter. Salta, peppra och tillsätt färska örter. Kokt potatis, ärter och citron smakar gott till.

För 4 personer, 30 minuter 500 g skinn- och benfri torskfilé 3 äggvitor 1-2 msk vetemjöl salt och vitpeppar 1 1/2 dl ströbröd smör och rapsolja Till örtsåsen: 2 1/2 dl vatten 1 dl mager grädde 1/2 tärning fiskbuljong 1 tsk mild vitvinsvinäger 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 1 msk hackad timjan 1 msk hackad persilja salt och peppar Att äta till: kokt potatis ärter citron 16731215Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!