Fisk som sparmat

Fiskpudding, baserad på rester av kokt fisk eller ris, blir både billig och god när den smaksätts av dill och kaviar.

Livsstil & fritid2014-11-04 03:00

Gör så här:

1. Finhacka löken och fräs den med smör i en kastrull. Lägg i fisken och täck den med vatten, salta. Sjud fisken 2 minuter under lock. Dra kastrullen från värmen.

2. Blanda kokt ris med ägg, mjölk, dill och kaviar. Salta och peppra.

3. Slå av vätskan från fisken och blanda ned fisk och lök med ris och övriga ingredienser. Rör om så allt blandas.

4. Tippa upp blandningen i en smord form som gräddas mitt i 200 graders ugn cirka 30 minuter eller till dess puddingen fått färg och stannat.

5. Servera med skirat smör, citron och riven isbergssallad.

För 4 personer 40 minuter 400 g vit fiskfilé, gärna fryst råvara men tinad före tillagning 1 liten gul lök 1 msk smör 1 tsk salt Till puddingen: 3 dl kokt ris 4 ägg 3 dl mjölk 2 msk hackad dill 3 msk rökt kaviar salt och peppar Att äta till: skirat smör citron riven isbergssallad 16731138

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!