Fisk med svamp

Livsstil & fritid2017-07-13 07:38

Gör så här:

1. Tvätta potatisen och koka i saltat vatten, gärna med en dillkvist.

2. Dela fisken i portionsbitar. Se till att den är skinn- och benfri. Salta och peppra lätt och vänd den i tur och ordning i vetemjöl och uppvispade ägg. Lägg varsamt ned direkt i het stekpanna med lika delar smör och rapsolja. Stek en dryg minut per sida. Ta upp och lägg på tallrikar.

3. Torka ur pannan och stek svampen i nytt fett. Fördela över fisken och servera med sallad smaksatt med citronolja och kokt färskpotatis. Garnera med citronskivor.

För 4 personer, 20 minuter 800 g fisk från säkra bestånd 4 msk vetemjöl 2 ägg salt och vitpeppar smör och rapsolja Att äta till: 200 g färsk svamp 2 citroner sallad olivolja med citronsmak kokt färskpotatis färsk dill 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!