Fisk med mersmak

Livsstil & fritid2017-09-09 07:29

Gör så här:

1. Skala och strimla morötterna. Skär löken i tunna klyftor. Strimla paprikan. Lägg allt i kastrull med 2 matskedar smör och en nypa salt. På med lock och smörkoka grönsakerna några minuter.

2. Fräs smör och vetemjöl i kastrull. Tillsätt vatten, grädde och vin. Smula i buljongtärningen och låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.

3. Bryn torskryggen runt om med smör i stekpanna. Sätt in en stektermometer i tjockaste delen och sätt in fisken i ugn på 175 grader. Stek tills kärntemperaturen är 58 till 60 grader. Lägg upp grönsaker och sås. Toppa med fisk, dill och skaldjur. Servera bums med kokt potatis och citronklyfta.

För 4 personer, 20 minuter 700 g torskryggfilé av fisk från säkra bestånd salt och vitpeppar smör och rapsolja Till såsen: 1 1/2 msk smör 1 1/2 msk vetemjöl 2 dl vatten 1 dl grädde 1 dl torrt vitt vin 1 fiskbuljongtärning Att äta till: 2 morötter 1 gul lök 1 grön paprika 2 msk smör 1 citron kokt potatis 4 havskräftor eller andra skaldjur dill 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!