Fisk med kyld sås

Livsstil & fritid2017-04-29 07:55

Gör så här:

1. Hacka myntan. Riv ingefäran fint. Blanda majonnäs, crème fraiche och vinäger. Rör ned mynta och ingefära. Smaka av med salt och peppar. Kyl såsen.

2. Stöt gult senapsfrö i mortel och blanda med salt och peppar. Krydda laxen med blandningen och halstra över glöd eller stek den i lika delar smör och rapsolja, 3-4 minuter per sida.

3. Servera med nykokt färskpotatis, sås, blandad sallad och citron. Garnera med färska myntablad.

För 4 personer, 25 minuter 4 portionsbitar skinn- och benfri lax 1 tsk gult senapsfrö 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar smör och rapsolja Till såsen: 3 msk majonnäs 3 dl crème fraiche 1 tsk vitvinsvinäger 3 msk hackad färsk mynta 1 msk riven färsk ingefära Att äta till: blandad sallad citron kokt färskpotatis 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!