Fisk i asiatisk stil

Livsstil & fritid2017-09-19 08:47

Gör så här:

1. Dela fisken i bitar med 3-4 centimeters sida. Blanda vetemjöl, ströbröd, sesamfrö, salt och vitpeppar i en plastpåse. Lägg i fiskbitarna, håll igen och ruska påsen. Tippa ut allt på en tallrik och plocka upp de panerade fiskbitarna.

2. Koka upp chilisås, socker, vinäger, vatten och kycklingfond i en kastrull. Smaka av såsen med salt och peppar.

3. Strimla grönsakerna och koka nudlarna, normalt cirka 4 minuter. Snabbstek grönsaker och nudlar med olja i het panna. Krydda med röd thailändsk curry. Stek fiskbitarna 1 minut per sida i rapsolja. Grunda med nudlar och grönsaker, lägg fisken ovanpå och toppa med lite sås.

För 4 personer, 25 minuter 500 g kapkummelfilé 3-4 msk vetemjöl 2 msk ströbröd 2 msk sesamfrön salt och vitpeppar rapsolja Till såsen: 2 dl chilisås på tomatgrund 3 msk strösocker 1 msk rödvinsvinäger 1 dl vatten 1/2 msk konc. kycklingfond Till woken: 2 paprikor, gärna olika färger 1 morot 1/2 purjolök 1 rödlök fullkornsnudlar, normalt 4 kakor 1 tsk röd thailändsk curry 16731135Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!