Fisk & räkpytt

Pytt i panna kan enkelt varieras med piff. Ersätt häften av potatisen med blandade grönsaker och köttresterna med laxfilé och skalade räkor.

Pytt i panna behöver inte alltid vara baserad på kött. Med fisk och skaldjur blir pytten lättare och lyxigare.

Pytt i panna behöver inte alltid vara baserad på kött. Med fisk och skaldjur blir pytten lättare och lyxigare.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-11-24 08:33
Pytt i panna behöver inte alltid vara baserad på kött. Med fisk och skaldjur blir pytten lättare och lyxigare.
Pytt i panna behöver inte alltid vara baserad på kött. Med fisk och skaldjur blir pytten lättare och lyxigare.

För 4 personer, 20 minuter

400 g lax

200 g skalade räkor

5 stora potatisar, fast sort

2 morötter

1 stor rödlök

1 zucchini

1 paprika

smör och rapsolja

2 msk hackad färsk timjan

salt och peppar

Att äta till:

lättkokta ärtor

citron

1 dl olja med citronsmak

Gör så här:

1. Skala och skär potatisar och morötter i centimeterstora tärningar. Koka upp och sjud 5 minuter i saltat vatten. Slå av vattnet. Skala och hacka rödlöken. Skär zucchinin och paprikan i något större bitar. Skär laxen i tärningar med ett par centimeters sidor.

2. Börja med potatis och morot i pannan. Tillsätt övriga grönsaker och efter någon minut efter ytterligare någon minut laxen.

3. Stek och vänd ett par minuter, krydda med timjan, salt och peppar och vänd avslutningsvis ned räkorna.

4. Servera med lättkokta ärtor, citron och citronolja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!