Festlig vardagsfisk

Livsstil & fritid2017-08-29 07:44

Gör så här:

1. Skär ut små "bananformade" bakverk ur smördegen, en så kallad fleuron. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen på 225 grader i 5 minuter.

2. Dela fisken i portionsbitar och koka 3-4 minuter i saltat vatten smaksatt med en bit purjolök och grovt krossad vitpeppar.

3. Koka upp vin, vatten och grädde med fiskbuljong. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Salta och peppra. Skiva och stek aubergineskivorna i olivolja. Salta efter stekning. Lägg upp i ordningen aubergine, fisk och aubergine och ringla sås över. Toppa med en fleuron och servera med kokt potatis och grönt som ärtskott och blandad sallad.

För 4 personer, 35 minuter 700 g kapkummelfilé salt och hel vitpeppar 1 bit purjolök vinäger Till såsen: 1 dl torrt vitt vin 2 dl vatten 2 dl grädde 1 fiskbuljongtärning majsstärkelse salt och peppar Att äta till: 1 aubergine olivolja 1 platta färdig smördeg 1 ägg citron ärtskott eller blandad sallad 16731163Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!