Festlig tisdag

Livsstil & fritid2017-10-24 08:33

Gör så här:

1. Koka upp vatten smaksatt med en grönsaksbuljongtärning. Lägg i bulgur och på med lock. Sänk värmen så att det sjuder sakta. Tillsätt olivolja, riven eller pressad vitlök, rivet skal från en limefrukt samt saften från samma frukt efter 10 minuter. Rör om och låt dra ytterligare 10 minuter.

2. Skär grön och gul paprika i små tärningar. Hacka myntan fint. Blanda ned hacket med ytterligare en matsked olivolja.

3. Stek skalade räkor mycket hastigt i het panna med rapsolja och riven eller pressad vitlök.

4. Lägg upp tabbouleh och toppa med vitlöksstekta räkor. Garnera med klyftor av limefrukt, färsk mynta och flingsalt.

För 4 personer, 30 minuter 2 dl bulgur 4 dl vatten 1 tärning grönsaksbuljong 2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta 1 limefrukt 1 grön paprika 1 gul paprika 1 msk hackad färsk mynta 1 msk olivolja Att äta till: 300 g stora skalade räkor 2 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja flingsalt mer limefrukt och mynta 23431447Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!