Festlig fisk

Livsstil & fritid2017-05-06 08:41

Gör så här:

1. Rulla torskfiléerna med det som varit skinnsidan inåt och lägg tätt i kastrull. Smula över en tärning fiskbuljong och slå på vatten så det täcker. Salta. Sjud 3 minuter under lock.

2. Sila av 3 decilter vätska till ny kastrull. Koka upp och tillsätt grädde och hummerfond. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med cayennepeppar.

3. Syna blåmusslorna. Fräs gul lök med olivolja i kastrull, tippa i musslorna, en halv liter vatten och vinäger. Koka under lock i 3 minuter. Ge sparrisen ett uppkok i saltat vatten. Låt fisken rinna av innan den läggs upp på tallrikar. Ringla sås runt och garnera med sparris, blåmusslor, blandade blad och citron. Servera med kokt potatis.

För 4 personer, 30 minuter 700 g torskfilé 1 tärning fiskbuljong 1 tsk salt Till såsen: 3 dl vätska från fiskkoket 2 dl grädde 1 msk konc. hummerfond 1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten ytterst lite cayennepeppar Att äta till: kokt potatis 12 färska blåmusslor 1 msk vitvinsvinäger 1 msk hackad lök 1 msk olivolja 1 bunt grön sparris blandade blad dill eller persilja citron 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!