Festa på oxfilé

Livsstil & fritid2018-02-24 05:18

Gör så här:

1. Koka upp madeira, vatten och kalvfond. Lägg i hackad lök, persiljekvistar och lagerblad. Red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med soja, salt och vitpeppar. Sila såsen före servering.

2. Putsa köttet och krydda det runt om med salt och svartpeppar. Bryn köttet runt om i lika delar smör och rapsolja och efterstek mitt i 175 graders ugn i 16 minuter. Ta ut köttet och låt det vila under folie i 10 minuter innan det skivas upp. Vill man ha köttet helt genomstekt får det stå 20 minuter i ugnen.

3. Skiva, pensla lätt med olja och grilla aubergine, zucchini och tomat i grillpanna.

För 4 personer, 1 timme 600 g oxfilé salt och svartpeppar smör och rapsolja Till såsen: 2 dl madeira 3 dl vatten 1 1/2 msk konc. kalvfond 1 msk fint hackad gul lök 2 msk grovt hackade persiljekvistar 1 lagerblad 1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 1 msk kinesisk soja salt och vitpeppar Att äta till: 1 aubergine 1 zucchini 2 stora tomater groddar bladpersilja 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!