Fest med fredagspaj

Livsstil & fritid2017-11-24 06:44

Gör så här:

1. Mät upp smöret och dela det i bitar. Tillsätt mjöl och kör några sekunder med kniven monterad. Avsluta med vatten så degen går ihop. Ställ kallt en stund före utbakning.

2. Hacka skinn- och benfri kallrökt lax och skalade räkor grovt. Blanda hacket i skål med ägg, grädde, keso och riven ost. Avsluta med dill och persilja.

3. Kavla ut degen och klä en rak pajform hög pajform med löstagbar kant, cirka 25 centimeter i diameter. Häll fyllningen i pajen och sätt in i ugnen på 225 grader. Sänk värmen efter 30 minuter 200 grader och låt grädda i ytterligare 1520 minuter. När den är färdig ska den vara "gungig", men inte lös och rinnig. Låt vila i minst 30 minuter innan den skärs upp. Servera med en blandad grönsallad.

För 4-5 personer, 1 1/2 timme Till degen: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Till fyllningen: 150 g kallrökt lax 150 g skalade skaldjur, t ex räkor och/eller havskräftor 5 ägg 2 dl grädde 250 g keso 3 1/2 dl riven ost 3 msk hackad dill 3 msk hackad persilja Att äta till: blandad grönsallad 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!