För 4 personer, 15 minuter
2 paket färsk tortellini, gärna med svampfyllning
Till såsen:
200 g färska champinjoner
1 liten gul lök
smör och rapsolja
1 paket bacon (140 g)
2 dl grädde
3 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
1 tsk finhackad färsk rosmarin
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och peppar
Att äta till:
ärtor
körsbärstomater
Gör så här:
1. Skiva svampen ganska grovt. Skala och finhacka den gula löken. Skär baconskivorna i strimlor. Stek allt några minuter i lika delar smör och rapsolja.
2. Koka upp grädde, vatten och fond. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud i 5 minuter. Vänd ned svamp- och baconblandningen mot slutet. Smaka av med finhackad färsk rosmarin, några droppar vitvinsvinäger, salt och peppar.
3. Koka tortellinin i lättsaltat vatten, var noga med koktiden. Tippa upp i durkslag och låt rinna av. Servera med sås, lättkokta ärtor och körsbärstomater.