Färsk tortellini med svamp- och baconsås

Kombinationen svamp, bacon och rosmarin får smaklökarna att tänka på skog. Här lånar vi smakerna till en lättlagad rätt med färsk tortellini.

Tortellini med smak av skog.

Tortellini med smak av skog.

Foto: TT

Livsstil & fritid2018-06-07 06:15
undefined
Tortellini med smak av skog.

För 4 personer, 15 minuter

2 paket färsk tortellini, gärna med svampfyllning

Till såsen:

200 g färska champinjoner

1 liten gul lök

smör och rapsolja

1 paket bacon (140 g)

2 dl grädde

3 dl vatten

1 msk konc. kycklingfond

1 tsk finhackad färsk rosmarin

1 tsk vitvinsvinäger

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

salt och peppar

Att äta till:

ärtor

körsbärstomater

Gör så här:

1. Skiva svampen ganska grovt. Skala och finhacka den gula löken. Skär baconskivorna i strimlor. Stek allt några minuter i lika delar smör och rapsolja.

2. Koka upp grädde, vatten och fond. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud i 5 minuter. Vänd ned svamp- och baconblandningen mot slutet. Smaka av med finhackad färsk rosmarin, några droppar vitvinsvinäger, salt och peppar.

3. Koka tortellinin i lättsaltat vatten, var noga med koktiden. Tippa upp i durkslag och låt rinna av. Servera med sås, lättkokta ärtor och körsbärstomater.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!