Färsbiffar med tomatsås

Det är inte alla förunnat att kunna tända en grill. Vill man ändå komma åt smaken kan en baconbiff med lättlagad tomatsås stilla suget.

Bacon ger smak åt färsbiffarna och bjuds med lättlagad tomatsås.

Bacon ger smak åt färsbiffarna och bjuds med lättlagad tomatsås.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-06-15 08:45
Bacon ger smak åt färsbiffarna och bjuds med lättlagad tomatsås.
Bacon ger smak åt färsbiffarna och bjuds med lättlagad tomatsås.

För 4 personer, 25 minuter

500 g nötfärs

1 paket bacon, ca 140 g

3 msk finhackad gul lök

1 ägg

1 vitlöksklyfta

1 msk finhackad, färsk timjan

1 msk fransk senap, Dijontyp

1 msk konc. kalvfond

smör och rapsolja

svartpeppar

Till såsen:

4 msk konc. tomatpuré

3 1/2 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

majsstärkelse

1 tsk socker

salt och peppar

Att äta till:

pasta

sockerärtor

Gör så här:

1. Hacka den gula löken och strimla baconskivorna fint. Stek lök och bacon med några droppar olja i 1 minut. Ta upp och låt svalna.

2. Blanda köttfärs med lök- och baconblandningen, ägg, riven vitlök, hackad timjan, fransk senap, kalvfond och svartpeppar. Salt behövs sällan då bacon och fond är salt nog. Forma 4 stora eller 8 mindre biffar och stek 3–4 minuter per sida i lika delar smör och rapsolja.

3. Koka upp tomatpuré och vatten. Smula i en tärning grönsaksbuljong och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 5 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar. Servera biffarna och tomatsåsen tillsammans med nykokt pasta och lättkokta sockerärtor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!