För 4 personer, 30 minuter
500 g blandfärs, 70 nöt/30 gris
1 ägg
3 msk veteströbröd
1 tsk konc. kalvfond
1 msk basilikapesto
1 dl finhackad purjolök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl vitt vin
salt och peppar
smör och olivolja till stekning
Att äta till:
1 dl färskriven parmesanost
blandade salladsblad
3–4 mogna tomater
1 liten rödlök
2–3 msk god olivolja
basilika till garnering
gott bröd att bryta till
Gör så här:
1. Blanda ägg, veteströbröd, kalvfond, basilikapesto, finhackad purjolök, riven vitlök och vin alternativt vatten. Arbeta ned färsen till en slät köttfärssmet. Krydda med peppar och lite salt. Forma 4 färsbiffar och stek i lika delar smör och olivolja, cirka 3–4 minuter per sida.
2. Blanda en sallad av olika blad, skivad tomat och grovt hackad rödlök. Lägg salladen som grund på tallrikar och toppa med biffarna.
3. Ringa över olivolja och toppa med färskriven parmesanost och basilikablad. Stekt potatis kan serveras till, men oftast räcker det med enbart en bit gott bröd.