Färsbiffar med purjolök och basilikapesto

Köttfärsbiffar är tacksam vardagsmat. Här bjuder vi på spännande kryddning med smak från det italienska köket.

Basilikapesto och purjolök ger köttfärsbiffarna spännande smak.

Basilikapesto och purjolök ger köttfärsbiffarna spännande smak.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-10-31 06:50
Basilikapesto och purjolök ger köttfärsbiffarna spännande smak.
Basilikapesto och purjolök ger köttfärsbiffarna spännande smak.

För 4 personer, 30 minuter

500 g blandfärs, 70 nöt/30 gris

1 ägg

3 msk veteströbröd

1 tsk konc. kalvfond

1 msk basilikapesto

1 dl finhackad purjolök

1 vitlöksklyfta

1/2 dl vitt vin

salt och peppar

smör och olivolja till stekning

Att äta till:

1 dl färskriven parmesanost

blandade salladsblad

3–4 mogna tomater

1 liten rödlök

2–3 msk god olivolja

basilika till garnering

gott bröd att bryta till

Gör så här:

1. Blanda ägg, veteströbröd, kalvfond, basilikapesto, finhackad purjolök, riven vitlök och vin alternativt vatten. Arbeta ned färsen till en slät köttfärssmet. Krydda med peppar och lite salt. Forma 4 färsbiffar och stek i lika delar smör och olivolja, cirka 3–4 minuter per sida.

2. Blanda en sallad av olika blad, skivad tomat och grovt hackad rödlök. Lägg salladen som grund på tallrikar och toppa med biffarna.

3. Ringa över olivolja och toppa med färskriven parmesanost och basilikablad. Stekt potatis kan serveras till, men oftast räcker det med enbart en bit gott bröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!