Färgstark lasagne

Lasagne görs normalt med pastaplattor, köttfärs- och ostsås. Lägg till spenat och smaken skjuter i höjden som en raket.

Ett extra lager hackad spenat mellan lagren av pasta, köttfärs- och ostsås ger lasagnen fin smak.

Ett extra lager hackad spenat mellan lagren av pasta, köttfärs- och ostsås ger lasagnen fin smak.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-10-18 06:49
Ett extra lager hackad spenat mellan lagren av pasta, köttfärs- och ostsås ger lasagnen fin smak.
Ett extra lager hackad spenat mellan lagren av pasta, köttfärs- och ostsås ger lasagnen fin smak.

För 4 personer, 1 timme och 10 minuter

10–12 lasagneplattor

500 g hackad spenat

1/2 dl riven ost

600 g nötfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

4 msk konc. tomatpuré

2 dl rödvin eller vatten

1 msk konc. kalvfond

salt och peppar

smör och rapsolja

Till ostsåsen:

1 liter mjölk

2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten

1 tärning grönsaksbuljong

4 dl riven ost

Gör så här:

1. Fräs köttfärsen med lika delar smör och olja i en rymlig gryta. Tillsätt hackad gul lök, riven vitlök, tomatpuré, vin eller vatten samt kalvfond. Låt allt koka upp och sjud 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

2. Koka upp mjölk och en tärning grönsaksbuljong. Red med majsstärkelse löst i vatten. Låt sjuda 5 minuter. Rör i riven ost och smaka av med salt och peppar. Tina spenaten i en kastrull.

3. Varva ostsås, köttfärs, spenat och lasagneplattor i en smörad ugnsfast form med höga kanter. Minst tre lager och avsluta med ostsås. Toppa med extra riven ost och grädda i ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter. Lasagne är lös och rinnig helt nygräddad, men fast efter en halvtimme.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!