Färgglad mat

Livsstil & fritid2017-03-29 07:09

Gör så här:

1. Koka riset med en tärning grönsaksbuljong. Skär paprikor och rödlök i små bitar. Vänd ned dem i riset tillsammans med ärtor när riset är nästan klart.

2. Blanda kalvfärs med ägg, vatten, kalvfond, 1 tesked salt och 1 kryddmått vitpeppar. Arbeta samman och forma åtta avlånga järpar och stek långsamt med flera vändningar i lika delar smör och rapsolja. Beräkna stektiden till knappt 10 minuter.

3. Skölj ur pannan med vatten och lite fond. Red med majsstärkelse löst i vatten och sila skyn över järparna. Servera med ris, lättkokta broccolibuketter och bladpersilja.

För 4 personer, 30 minuter 600 g kalvfärs 1 ägg 3 msk vatten 1 msk konc. kalvfond salt och vitpeppar smör och rapsolja Till grönsaksriset: 3 dl ris 1 dl ärter 1 röd paprika 1 gul paprika 1 rödlök 1 tärning grönsaksbuljong Till skyn: 2 dl vatten 1 tsk konc. kalvfond 1 tsk majsstärkelse + 1 msk vatten Att äta till: broccolibuketter bladpersilja 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!