Falun på italienska

Livsstil & fritid2017-09-27 08:27

Gör så här:

1. Skär korven i centimeterbreda strimlor. Skala och hacka löken. Fräs dem båda med en matsked rapsolja i rymlig panna.

2. Koka under tiden pastan en dryg minut kortare än vad som står på paketet. Låt rinna av i durkslag. Blanda ned i korv- och lökblandningen.

3. Fräs smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med grädde, mjölk och vatten. Rör i buljongpulver. Koka upp och låt sjuda 5 minuter.

4. Dra kastrullen från värmen och hacka drygt hälften av basilikan och bland ned tillsammans med ost och svartpeppar.

5. Tippa upp i en ugnsfast form, toppa med halverade körsbärstomater och grädda mitt i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Garnera med resterande basilika.

För 4 personer, 1 timme 500 g pennepasta 500 g falukorv med hög kötthalt 1 stor gul lök 1 msk rapsolja 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 dl grädde 2 dl mjölk, 3 procent 2 dl vatten 1 msk vegetariskt buljongpulver 3 dl riven ost 1 kruka färsk basilika 1 tsk svartpeppar 20 körbärstomater 16731137Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!