Till 4 personer, 20 minuter
400 g pasta, gärna pastafjärilar
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl mjölk
2 dl riven ost, helst lagrad
1 tsk grönsaksbuljong i pulverform
svartpeppar och ev. lite salt
Att äta till:
500 g falukorv av god kvalité
smör och rapsolja att steka i
salladsgrönsaker, blandade blad, tomat och gurka
Gör så här:
1. Koka upp saltat vatten i en rymlig kastrull. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, normalt cirka 8–10 minuter för pastafjärilar. Riv osten under tiden.
2. Häll av vattnet från den färdiga pastan. Slå därefter tillbaka pastan och sätt kastrullen på spisen. Tillsätt grädde, mjölk och riven ost. Låt koka upp under omrörning och smaka av med grönsaksbuljong i pulverform, svartpeppar och eventuellt lite salt.
3. Dra bort skinnet från falukorven och skär den i centimetertjocka skivor. Stek i lika delar smör och rapsolja ett par minuter per sida i en inte alltför varm panna.