Falukorv med ost- och gräddstuvade pastafjärilar

Stuvade makaroner med falukorv är mat som får få att hoppa högt. Men med några smakrika förändringar blir rätten överraskande god.

En twist på stuvade makaroner kan sluta med ost- och gräddstuvade pastafjärilar.

En twist på stuvade makaroner kan sluta med ost- och gräddstuvade pastafjärilar.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-08-08 06:35
En twist på stuvade makaroner kan sluta med ost- och gräddstuvade pastafjärilar.
En twist på stuvade makaroner kan sluta med ost- och gräddstuvade pastafjärilar.

Till 4 personer, 20 minuter

400 g pasta, gärna pastafjärilar

1 1/2 dl grädde

1 1/2 dl mjölk

2 dl riven ost, helst lagrad

1 tsk grönsaksbuljong i pulverform

svartpeppar och ev. lite salt

Att äta till:

500 g falukorv av god kvalité

smör och rapsolja att steka i

salladsgrönsaker, blandade blad, tomat och gurka

Gör så här:

1. Koka upp saltat vatten i en rymlig kastrull. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, normalt cirka 8–10 minuter för pastafjärilar. Riv osten under tiden.

2. Häll av vattnet från den färdiga pastan. Slå därefter tillbaka pastan och sätt kastrullen på spisen. Tillsätt grädde, mjölk och riven ost. Låt koka upp under omrörning och smaka av med grönsaksbuljong i pulverform, svartpeppar och eventuellt lite salt.

3. Dra bort skinnet från falukorven och skär den i centimetertjocka skivor. Stek i lika delar smör och rapsolja ett par minuter per sida i en inte alltför varm panna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!