För 4 personer, 35 minuter
2 burkar kokta kikärter (500 g)
1 tsk malen koriander
3 tsk malen spiskummin
1 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
bladen från 2-3 persiljekvistar
1 msk vetemjöl
rapsolja till stekning
Till såsen:
2 dl matlagningsyoghurt
1 dl majonnäs
1 msk färsk alt. 1 tsk torkad mynta
salt
Att äta till:
pitabröd
blandad grönsallad med blad, gurka och tomat
fefferoni
1 rödlök
Gör så här:
1. Blanda den kalla såsen med matlagningsyoghurt, majonnäs, finhackad färsk alternativt torkad mynta. Smaka av med salt.
2. Låt kikärterna rinna av. Finfördela dem i matberedare med kniven monterad. Tillsätt koriander, spiskummin, salt, svartpeppar och persilja. Strö över vetemjöl och kör allt till något som liknar en deg.
3. Rulla små bollar, stora som valnötter, som till sist trycks till så de blir någon centimeter höga. Stek i rapsolja, cirka en minut per sida. Steker du för länge faller de gärna sönder.
Värm pitabröden. Peta in grönsaker, några falafelbollar, rå rödlök, fefferoni och till sist en klick myntasås.