Extra god champinjonsoppa

Livsstil & fritid2017-11-27 06:46

Gör så här:

1. Skölj svampen hastigt och ruska av den i durkslag. Skiva den ganska grovt. Finhacka den gula löken. Fräs svamp och lök med smör och rapsolja i vid panna eller kastrull på medelvärme med flera vändningar. Låt efterdra på avstängd platta några minuter.

2. Koka upp grädde och vatten smaksatt med grönsaksbuljong, pressad eller riven vitlök och hackad bladpersilja. Vänd ned svampen och sänk värmen. Låt sjuda 5 minuter.

3. Red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud ytterligare 5 minuter. Smaka till sist av med salt och vitpeppar.

För 4 personer, 25 minuter 400 g färska champinjoner 1/2 dl finhackad gul lök 1 msk smör 1 msk rapsolja 3 dl mager matlagningsgrädde 7 dl vatten 2 tärningar grönsaksbuljong 1-2 vitlöksklyftor 1 dl finhackad bladpersilja 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten salt och vitpeppar 16731134Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!