Entrecotegryta med paprika

Till synes utan skam i kroppen skär vi ned en bit entrecote till grytbitar. Galenskap? Nej, snarare ett riktigt bra sätt att laga köttet på när man vill äta gott inom mindre än 30 minuter.

Med entrecote som grytkött går det undan i köket.

Med entrecote som grytkött går det undan i köket.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-09-07 06:46
Med entrecote som grytkött går det undan i köket.
Med entrecote som grytkött går det undan i köket.

För 4 personer, 25 minuter

700 g entrecote i bit

smör och rapsolja

salt och peppar

2 gula lökar

2 röda paprikor

1 vitlöksklyfta

3 dl rödvin

4 dl vatten

2 msk konc. kalvfond

2 msk grovt hackad färsk timjan

1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten

1 msk kinesisk soja

Att äta till:

ris eller potatis

blandad grönsallad

Gör så här:

1. Skär ned köttet i bitar med 2 centimeters sida. Skala och skär löken i grova bitar. Dela paprikorna. Ta bort fäste och mellanväggar. Skär resten i bitar med ett par centimeters sida.

2. Bryn köttet i stekgryta med lika delar smör och rapsolja. Salta, peppra och tillsätt lök, paprika och riven vitlök. Vänd runt någon minut. Tillsätt vin, vatten och kalvfond.

3. Låt grytan koka upp. Red med majsstärkelse löst i vatten och tillsätt timjan. Sjud grytan i 10–15 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Servera med ris eller potatis samt blandad sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!