För 4 personer, 25 minuter
700 g entrecote i bit
smör och rapsolja
salt och peppar
2 gula lökar
2 röda paprikor
1 vitlöksklyfta
3 dl rödvin
4 dl vatten
2 msk konc. kalvfond
2 msk grovt hackad färsk timjan
1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten
1 msk kinesisk soja
Att äta till:
ris eller potatis
blandad grönsallad
Gör så här:
1. Skär ned köttet i bitar med 2 centimeters sida. Skala och skär löken i grova bitar. Dela paprikorna. Ta bort fäste och mellanväggar. Skär resten i bitar med ett par centimeters sida.
2. Bryn köttet i stekgryta med lika delar smör och rapsolja. Salta, peppra och tillsätt lök, paprika och riven vitlök. Vänd runt någon minut. Tillsätt vin, vatten och kalvfond.
3. Låt grytan koka upp. Red med majsstärkelse löst i vatten och tillsätt timjan. Sjud grytan i 10–15 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Servera med ris eller potatis samt blandad sallad.