Enkel laxsallad

Livsstil & fritid2018-01-02 09:22

Gör så här:

1. Hårdkoka äggen och lägg i kallt vatten så de svalnar.

2. Blanda salladsbladen med halverade körsbärstomater och gurka skuren i bitar. Lägg upp salladsblandningen i portionsskålar.

3. Bryt ned laxen i skinn- och benfria bitar. Skär halloumin i sockerbitsstora bitar. Sprid fisk och ost över salladsportionerna. Blanda vinäger, olja och vatten i en liten skål. Slå en knapp matsked vinägrett över varje portion. Avsluta med ägghalva, persilja och citron. Rosta tjocka bitar lantbröd i torr men het stekpanna. Servera brödet varmt med salladen och stänk lite citron över.

För 4 personer, 15 minuter

400 g varmrökt lax

150 g örtkryddad halloumi

2 hårdkokta ägg

1 påse blandade salladsblad

1 gurka

300 g körsbärstomater

Till vinägretten:

1 tsk vitvinsvinäger

2 msk olivolja med citronsmak

1 msk vatten

Att äta till:

citron

bladpersilja

lantbröd

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!