En smakrik gryta

Livsstil & fritid2017-04-08 08:07

Gör så här:

1. Skär köttet i bitar med 2-3 centimeters sida. Skär den gula löken i bitar och vitlöken i tunna skivor.

2. Bryn köttet i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra. Lägg över i stekgryta. Bryn den gula löken och lägg den i samma grytan. Slå på vatten och fond. Koka upp och lägg i timjan och lagerblad. Sjud 1 timme.

3. Skär paprikorna i bitar och lägg i grytan. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5-10 minuter till. Smaka av med rivet citronskal, kummin, salt och peppar. Servera med lättkokt blomkål, mörkt bröd, ris eller kokt potatis.

För 4 personer, 1 timme 45 minuter 800 g högrev av nöt eller älg 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 liter vatten 2 msk konc. kalv- eller viltfond 1 msk hackad färsk timjan 2 lagerblad 2 paprikor, gärna olika färger 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten salt och vitpeppar smör och rapsolja 1 msk rivet citronskal 1 tsk mald kummin Att äta till: ris eller kokt potatis lättkokt blomkål mörkt bröd 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!