En köttbit till fredagen

Livsstil & fritid2018-02-16 05:35

Gör så här:

1. Blanda rumsvarmt smör med hackad persilja, riven vitlök och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Ställ smöret svalt i väntan på servering.

2. Skala potatisar, morot, lök och kålrot. Skär dem, samt paprika och zucchini, i knappt centimeterstora tärningar. Stek rotsakerna långsamt i lika delar smör och rapsolja i cirka 10 minuter. Tillsätt paprika och zucchini. Stek några minuter till. Salta och peppra.

3. Krydda köttet och stek det i ganska het panna med lika delar smör och rapsolja. Servera med tillbehör samt broccolibuketter och blad.

För 4 personer, 35 minuter 4 skivor entrecote, ca 600 g 1 krm curry salt och svartpeppar smör och rapsolja Till aromsmöret: 100 g smör 3 msk finhackad persilja 1 riven vitlöksklyfta 1 krm vitvinsvinäger Till rotsakspotpurriet: 8 medelstora potatisar 1 morot 1 gul lök 1/4 kålrot 1 röd paprika 1 liten zucchini Att äta till: lättkokta broccolibuketter blandade blad 2–3 tomater 16731141Foto: TT.Foto: TT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!