En god sommarpaj

Foto: Dan Strandqvist.

Foto: Dan Strandqvist.

Foto: Foto: Dan Strandqvist.

Livsstil & fritid2017-07-03 07:33

Gör så här:

1. Kör samman smör och vetemjöl i matberedaren. Tillsätt kesella och blanda till en slät deg. Ibland får man ta ett par tag för hand mot slutet. Lägg kallt en halvtimme.

2. Kavla ut degen och klä en 24 centimeters pajform med löstagbar botten. Nagga botten med gaffel och ställ in i frysen en kvart. Grädda därefter i ugnen på 200 grader i 10 minuter.

3. Skär grönsakerna i bitar och vänd runt dem i 2 minuter i rymlig kastrull tillsammans med en matsked olivolja. Lyft över till det förgräddade skalet. Vispa samman ägg, mjölk, grädde och pesto. Slå blandningen över grönsakerna. Grädda cirka 40 minuter i ugnen på 200 grader. Låt den sedan stå tills den stabiliserats.

Foto: Dan Strandqvist.
Foto: Dan Strandqvist.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!