En fräsch sommarsallad

Livsstil & fritid2017-08-14 08:44

Gör så här:

1. Blanda dressing av rapsolja, vitvinsvinäger och grovkornig senap.

2. Dela blomkålen i små buketter. Låt den vara rå i salladen. Särskilt den färgstarka blomkålen tappar sin charm om den blancheras. Ge sockerärterna ett uppkok i lite saltat och sötat vatten utan lock. Spola dem sedan i iskallt vatten så att kokprocessen avstannar.

3. Riv salladsblad med olika färger och struktur. Blanda med grovt rivna morötter, bitar av tomater och gurka i rymlig skål. Vänd ned blomkålsbuketter och sockerärter. Dela kryddig korv i bitar och droppa dem över salladen. Servera dressing separat i skål. Ett gott bröd passar alltid till en sallad.

För 4 personer, 25 minuter 400 g blomkål, gärna i olika färger 150 g sockerärter 1 tsk salt 1 tsk socker Till salladsgrunden: 300 g blandade blad 1-2 morötter 4 tomater 1 gurka Till dressingen: 3 msk rapsolja 2 msk vitvinsvinäger 2 msk grovkornig senap Att äta till: 400 g kryddig korv bröd 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!