En fräsch sommarsallad

Sommartider erbjuder variationer av sallader. Plocka olika sorters blad, blomkål i olika färger, säsongens färska bönor och lägg till kryddig korv.

Foto: Foto: Norrans redaktion

Livsstil & fritid2014-07-28 04:00

Gör så här:

1. Blanda dressing av rapsolja, vitvinsvinäger och grovkornig senap.

2. Dela blomkålen i små buketter. Låt den vara rå i salladen. Särskilt den färgstarka blomkålen tappar sin charm om den blancheras. Ge sockerärterna ett uppkok i lite saltat och sötat vatten utan lock för att sedan s2polas i iskallt vatten så att kokprocessen avstannar.

3. Riv salladsblad med olika färger och struktur och blanda med grovt rivna morötter, bitar av tomater och gurka i rymlig skål. Vänd ned blomkålsbuketter och sockerärter. Dela kryddig korv i bitar och droppa dem över salladen. Servera dressing separat i skål. Ett gott bröd passar alltid till en sallad.

För 4 personer, 25 minuter

400 g blomkål, gärna i olika färger

150 g sockerärter

1 tsk salt

1 tsk socker

Till salladsgrunden:

300 g blandade blad

1-2 morötter

4 tomater

1 gurka

Till dressingen:

3 msk rapsolja

2 msk vitvinsvinäger

2 msk grovkornig senap

Att äta till:

400 g kryddig korv

bröd

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!