Egna burgare

Att göra hamburgare med eget bröd och hemmalet kött ger ett makalöst resultat.

Livsstil & fritid2015-07-30 04:00

Gör så här:

1. Lös jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt rapsolja och mjöl. Arbeta degen i 10 minuter, lättast i maskin. Avsluta med salt och knåda en minut till. Jäs degen under duk i 30 min. Forma 4–6 runda bullar. Jäs 15 minuter till under duk, pensla med vatten och strö över sesamfrön. Grädda bröden i ugnen i 10 minuter på 250 grader.

2. Mal högrev och bacon. Arbeta färsen med salt och svartpeppar. Forma 4 stora och 3 cm tjocka hamburgare som steks i lika delar smör och rapsolja i panna, 2 minuter per sida och grädda sedan 10 minuter i ugnen på 175 grader.

3. Blanda samtliga ingredienser till dressingen. Lägg ihop hamburgarna med skivade grönsaker och riven sallad.

För 4 personer 1 1/2 timme Till bröden (4–6 stycken): 25 g jäst 5 dl fingervarmt vatten 1 msk rapsolja 1 liter vetemjöl 1 tsk salt vatten till pensling 2 msk sesamfrö Till hamburgarna: 700 g mörad högrev av nöt 1 paket tärnad bacon 145 g 1 tsk salt 1 krm svartpeppar smör och rapsolja Till dressingen: 3 msk majonnäs 3 msk ketchup 2 msk mild senap 2 msk bostongurka 1/2 krm mald kummin Att äta till: 2 tomater 1 rödlök 2 saltgurkor salladsblad 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!