Dillstuvad potatis med gravad lax

Lax är fisken man kan variera i det oändliga. Köp gravad lax i fiskdisken och din insats stannar vid att dillstuva några potatisar. För att inte bränna potatisen, förkoka den i vatten och vänd ned i färdig stuvning.

Gravad lax med dillstuvad potatis är lika lättlagat som gott.

Gravad lax med dillstuvad potatis är lika lättlagat som gott.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-08-14 06:56
undefined
Gravad lax med dillstuvad potatis är lika lättlagat som gott.

För 4 personer, 25 minuter

600 g gravad lax

10–12 potatisar av fast sort

1 1/2 msk smör

1 1/2 msk vetemjöl

3 1/2 dl mjölk

1/2 dl grädde

3–4 msk hackad dill

salt och peppar

Att äta till:

blandad sallad

citron

Gör så här:

1. Skala och dela potatisen i lagom stora bitar som kokas 10 minuter i lättsaltat vatten. Slå av vattnet direkt efter kokningen.

2. Värm mjölk och grädde. Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med mjölkblandningen till slät stuvning som får sjuda 5 minuter på svag värme. Vänd ned potatisbitarna, sjud någon minut till och avsluta med dill, salt och peppar.

3. Skär laxen i så tunna skivor du kan. Lägg upp lax och stuvad potatis direkt på tallrikar och garnera med blandad sallad och citron. Krondill är vackert som garnering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!