Den goda höstmaten

Livsstil & fritid2017-09-30 08:27

Gör så här:

1. Skala och skiva potatis och lök ganska tunt och blanda. Tillsätt pressad vitlök, salt, peppar, grädde och mjölk. Tippa upp i smord, ugnsfast form och grädda i ugnen på 175 grader i 1 timme.

2. Krydda kotletterna med hackad färsk timjan, salt och peppar. Stek i lika delar smör och rapsolja i medelvarm panna. En minut på vardera sidan brukar vara lagom, längre om man vill ha dem genomstekta.

3. Färdig tomatsås, gärna örtkryddad med bitar av tomater kvar, värms varsamt i kastrull. Låt tomatsåsen tjockna något, det vinner den ofta i smak på. Servera allt med färsk timjan, lättkokt blomkål och blandade salladsblad.

För 4 personer, 1 timme och 20 minuter 800 g lammkotletter 3-4 kvistar färsk timjan salt och vitpeppar smör och rapsolja 1 burk färdig tomatsås Till gratängen: 1 kg potatis 1 gul lök 1-2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 2 dl standardmjölk salt och vitpeppar Att äta till: lättkokt blomkål blandade salladsblad 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!