Currypanerad torsk

Sommarmat ska vara lättlagad, god och inte minst välkryddad. Då passar curry bra. Hetta upp curryn ordentligt och dubbelpanera fisken i ägg och kryddblandning för en särskilt smakrik rätt.

Currypanerad fisk är smakrik mat som passar bra under sommaren.

Currypanerad fisk är smakrik mat som passar bra under sommaren.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-08-18 08:41
Currypanerad fisk är smakrik mat som passar bra under sommaren.
Currypanerad fisk är smakrik mat som passar bra under sommaren.

För 4 personer, 20 minuter

600 g torskfilé från säkra bestånd

1 msk curry

2 msk vetemjöl

1 dl veteströbröd

2 ägg

salt och peppar

smör och rapsolja

Att äta till:

ris

ärtor

lime eller citron

Gör så här:

1. Dela fisken i mindre bitar. Blanda curry, vetemjöl och veteströbröd. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Vänd fiskbitarna först i curryblandningen, sedan i de uppvispade äggen och sedan i curryblandningen en gång till.

2. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra lätt under stekningen. Lägg upp fisken och skeda över lite fett från pannan.

3. Servera fisken med ris, ärtor och klyftor av lime eller citron.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!