För 4 personer, 25 minuter
400 g picknickbog, fläskkött
2 gula lökar
100 g vitkål
100 g champinjoner
1 grön paprika
50 g strimlade bambuskott
1 tsk färskriven ingefära
3 1/2 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk kinesisk soja
salt och peppar
rapsolja
Att äta till:
kokt ris
30 g mandelspån
Gör så här:
1. Rosta mandelspånen i en torr panna. Tippa upp på en tallrik och låt svalna.
2. Skär fläskköttet i mycket tunna skivor. Skala och skiva löken. Skiva vitkål, champinjoner och paprika tunt. Strimla bambuskotten i tändsticksstorlek. Skala och riv ingefäran. Bryn köttet i en het panna med en knapp matsked olja. Salta och peppra lätt. När det har fått lätt färg lyft över till gryta eller kastrull. Fortsätt att bryna lök, vitkål, champinjoner, paprika och bambuskott. Blanda grönsakerna med köttet.
3. Tillsätt riven ingefära, vatten och fond. Koka upp och sjud under lock i 8 minuter. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud ytterligare 4–5 minuter, utan lock. Smaka av med soja, salt och peppar. Toppa med rostad mandel. Servera med kokt ris.