Caesarsallad med italienska charkuterier

Inled helgen med en världsberömd caesarsallad. Bygg på med italienska charkuterier i form av lufttorkad skinka och god salami och det blir en lättare måltid.

Caesarsallad med sin obetalbara dressing kan byggas på till en lättare måltid med italienska charkuterier.

Caesarsallad med sin obetalbara dressing kan byggas på till en lättare måltid med italienska charkuterier.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-04-13 08:35
Caesarsallad med sin obetalbara dressing kan byggas på till en lättare måltid med italienska charkuterier.
Caesarsallad med sin obetalbara dressing kan byggas på till en lättare måltid med italienska charkuterier.

För 4 personer, 20 minuter

2 huvuden romansallad

några blad av annan sallad, gärna mörk

1 dl färskriven parmesanost

Till dressingen:

2 ägg

2 italienska sardeller

1 vitlöksklyfta

1 msk färskpressad citronsaft

1 dl olivolja

salt och svartpeppar

Att äta till:

4 skivor vitt bröd

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

lufttorkad skinka och salami

Gör så här:

1. Riv salladsbladen direkt i portionsskålar. Skär bröden till sockerbitsstora, kantfria tärningar. Pressa vitlöken i olja och vänd runt brödbitarna i blandningen. Rosta dem i het ugn tills de får färg.

2. Koka äggen 2 minuter. Skala och lägg i mixer tillsammans med sardellfiléer och skalad vitlök. Mixa samman och tillsätt olja i fin stråle. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Ringla dressingen över salladen.

3. Toppa med italienska charkuterier, färskriven parmesanost och brödtärningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!