Bulgogi – koreansk biff

Livsstil & fritid2017-06-08 07:56

1. Putsa och skär köttet i centimeterbreda strimlor. Blanda soja, farinsocker, riven vitlök, riven ingefära, sesamolja och flisad chili. Vänd ned köttet och ställ svalt i 30 minuter.

2. Rosta en matsked sesamfrön i torr stekpanna. Tippa upp de färdiga fröna på en tallrik så de inte efterrostar i pannan.

3. Strimla zucchini och morötter. Skär salladslökarna i mindre bitar. Stek grönsakerna tillsammans med shiitakesvamparna i jordnötsolja i 4-5 minuter. Krydda med japansk soja och farinsocker. Ta upp med hålslev och spara fettet i pannan.

Tippa upp köttet i en sil så överflödig marinad kan rinna av. Stek köttet 12 minuter i samma panna som grönsakerna. Fördela grönsakerna i djupa tallrikar, toppa med groddar, kött och rostade sesamfrön. Ris bjuds till.

För 4 personer, 1 timme 600 g utskuren biff Till marinaden: 4 msk japansk soja 2 msk farinsocker 3 vitlökklyftor 2 msk riven ingefära 2 msk sesamolja 1 tsk chiliflakes Att äta till: 1 zucchini 2 morötter 3 salladslökar 200 g shiitakesvamp 1 msk sesamolja 2 msk japansk soja 1 msk farinsocker 2 msk jordnötsolja 100 g färska groddar ris 1 msk sesamfrön 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!