För 4 personer, 20 minuter
8 skivor ljust lantbröd
smör och olivolja
500 g oxfilé
1 krm svartpeppar
2 stora, fasta tomater
1 dl färskriven pepparrot
Till senapsdressingen:
2 msk fransk senap av dijontyp
1 msk olivolja
1 tsk strösocker
1 krm vinäger
Att äta till:
rucolasallad
bladpersilja
Gör så här:
1. Blanda fransk senap, olivolja, lite socker och vinäger till en slät dressing. Skala och riv pepparroten fint.
2. Kantskär brödet. Stek brödskivorna i smör och lite olivolja. Brödbitarna ska få färg, men inte bli brända.
3. Putsa och skär köttet i 4 skivor. Lägg köttbitarna på stadigt underlag med snittsidan uppåt och banka ut lätt. Peppra och stek i lika delar smör och olivolja en dryg minut per sida. Köttet får gärna vara rödrosa i mitten men inte så att det vätskar sig.
4. Skiva och stek tomterna någon minut per sida. Lägg ihop de varma smörgåsarna i tur och ordning med bröd, stekt kött, senapsdressing, tomatskivor, riven pepparrot och en avslutande brödskiva. Servera med rucolasallad och garnera med bladpersilja.