För 4 personer, 25 minuter
600 g utskuren biff
salt och svartpeppar
rapsolja
1 stor gul lök
2 paprikor, gärna i olika färger
100 g färska champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 dl ajvar relish
1 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 msk konc. kalvfond
1 msk hackad rosmarin
Att äta till:
små stekta potatisar
smör
riven isbergssallad
Gör så här:
1. Skär köttet i centimeterbreda strimlor. Skala och hacka den gula löken, skär paprikorna i bitar, champinjonerna i skivor och finhacka vitlöksklyftan. Förkoka potatisen med skal.
2. Hetta upp en stekgryta eller stor stekpanna med lock. Bryn köttet någon minut i enbart rapsolja. Vänd runt i grytan flera gånger. Salta och peppra lätt. Tillsätt lök och grönsaker, ajvar relish, vatten, tomatpuré, fond och rosmarin. Koka upp och sjud under lock i 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Dela den förkokta potatisen och stek i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra. Servera med riven isbergssallad.