Biffgryta Balkan

En Balkangryta med många olika grönsaker kombinerad med paprikaröran ajvar relish är väldigt långt från svenskt lagom.

Biffgryta Balkan lämnar ingen oberörd. Generösa smaker utan att för den skull vara överdrivet stark.

Biffgryta Balkan lämnar ingen oberörd. Generösa smaker utan att för den skull vara överdrivet stark.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-12-12 06:23
Biffgryta Balkan lämnar ingen oberörd. Generösa smaker utan att för den skull vara överdrivet stark.
Biffgryta Balkan lämnar ingen oberörd. Generösa smaker utan att för den skull vara överdrivet stark.

För 4 personer, 25 minuter

600 g utskuren biff

salt och svartpeppar

rapsolja

1 stor gul lök

2 paprikor, gärna i olika färger

100 g färska champinjoner

1 vitlöksklyfta

2 dl ajvar relish

1 dl vatten

2 msk tomatpuré

1 msk konc. kalvfond

1 msk hackad rosmarin

Att äta till:

små stekta potatisar

smör

riven isbergssallad

Gör så här:

1. Skär köttet i centimeterbreda strimlor. Skala och hacka den gula löken, skär paprikorna i bitar, champinjonerna i skivor och finhacka vitlöksklyftan. Förkoka potatisen med skal.

2. Hetta upp en stekgryta eller stor stekpanna med lock. Bryn köttet någon minut i enbart rapsolja. Vänd runt i grytan flera gånger. Salta och peppra lätt. Tillsätt lök och grönsaker, ajvar relish, vatten, tomatpuré, fond och rosmarin. Koka upp och sjud under lock i 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

3. Dela den förkokta potatisen och stek i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra. Servera med riven isbergssallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!