Biffar på kikärtor

Livsstil & fritid2018-01-22 05:45

Gör så här:

1. Skala och skär morötterna i strimlor och förkoka några minuter i saltat vatten och stek sedan i olja.

2. Kör kokade kikärter (färdiga på burk går bra) med gul lök och vitlök i matberedaren med kniven monterad. Avsluta med ägg, vetemjöl, salt och peppar. Forma 8 små biffar på mjölad bänk. Stek i rapsolja, cirka 2 minuter per sida.

3. Blanda yoghurt med hackad mynta, citronsaft och en nypa salt. Lägg upp biffarna på morötterna och servera med myntayoghurten.

För 4 personer, 30 minuter 500 g kokta kikärter 2 ägg 2 msk vetemjöl 1/2 gul lök 2 vitlöksklyftor salt och peppar rapsolja Till myntayoghurten: 3 dl turkisk yoghurt, 10 % 2 msk färsk mynta 1 msk färskpressad citron salt Att äta till: 3 vanliga morötter 2 gula morötter 16731149Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!