Biff och sallad

Livsstil & fritid2017-07-06 07:33

Gör så här:

1. Blanda ägg, veteströbröd, kalvfond, basilikapesto, finhackad purjolök, riven vitlök och vin. Arbeta ned färsen till en slät köttfärssmet. Salta, peppra och forma fyra stora färsbiffar och stek i lika delar smör och olivolja, cirka 4 minuter per sida.

2. Blanda en sallad av olika blad, skivad tomat och grovt hackad rödlök. Lägg salladen som grund och toppa med biffarna.

3. Ringla över olivolja och avsluta med färskriven parmesanost och basilikablad. Stekt potatis är gott till, men det räcker med enbart en bit gott bröd.

För 4 personer, 25 minuter 500 g blandfärs, 70/30 eller 50/50 1 ägg 3 msk veteströbröd 1 tsk konc. kalvfond 1 msk basilikapesto 1 dl finhackad purjolök 1 vitlöksklyfta 1/2 dl vitt vin (alt. 2 msk vatten och 1 1/2 msk mild vitvinsvinäger) salt och peppar smör och olivolja Att äta till: 1 dl färskriven parmesanost blandade salladsblad 3-4 tomater 1 liten rödlök 2-3 msk olivolja basilika till garnering gott bröd att bryta till 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!