Biff med rödvinsbräserade grönsaker

färsk timjan

Låt lök och andra grönsaker sjuda i rödvinssås innan de bjuds till rosastekt biff med ugnsrostade potatishalvor.

Låt lök och andra grönsaker sjuda i rödvinssås innan de bjuds till rosastekt biff med ugnsrostade potatishalvor.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-03-29 09:00
Låt lök och andra grönsaker sjuda i rödvinssås innan de bjuds till rosastekt biff med ugnsrostade potatishalvor.
Låt lök och andra grönsaker sjuda i rödvinssås innan de bjuds till rosastekt biff med ugnsrostade potatishalvor.

Biffstek med lök är något av en hörnsten i svensk matlagning. Ös med rödvinssky för att undvika torrt kött.

För 4 personer, 40 minuter

Gör så här:

1. Skölj och dela potatisarna på längden. Lägg dem med snittsidan uppåt på ugnsfast fat. Ringla över olja och krydda med paprikapulver, salt och peppar. Stek potatisen mjuk, cirka 25 minuter i 200 graders ugn.

2. Skala och skär rödlökarna i bitar. Strimla paprikan. Koka upp vatten och vin. Tillsätt kalvfond och red av med majsstärkelse löst i vatten. Stek lök, paprika och bönor och blanda ned dem i skyn. Smaka av med salt och peppar.

3. Stek köttet 2–3 minuter per sida i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra. Lägg upp och fördela sky och grönsaker över. Garnera med timjan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!