Biff med bönor, nudlar och teriyakisås

Tunna lövbiffar är perfekt grund för asiatisk matlagning. Servera med grönsaker, nudlar och teriyakisås och vips har vi en japansk middag.

Visst kan du laga japanskt - här ett exempel med lövbiff som grund.

Visst kan du laga japanskt - här ett exempel med lövbiff som grund.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-11-14 06:43
Visst kan du laga japanskt - här ett exempel med lövbiff som grund.
Visst kan du laga japanskt - här ett exempel med lövbiff som grund.

För 4 personer, 15 minuter

600 g lövbiff

250 g haricots verts

1 normalstor morot

200 g torkade äggnudlar

rapsolja

1 krm grovmald svartpeppar

Till såsen:

1 dl japansk soja

1 msk vitvinsvinäger

3 msk socker

1 dl vatten

1/2 msk vegetarisk buljong i pulverform

1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten

Gör så här:

1. Blanda soja, vinäger, socker, vatten och buljongpulver i en kastrull. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 5 minuter.

2. Skär lövbiffarna i knappt centimeterbreda strimlor. Skala och skär moroten först i 3 millimeter breda skivor på längden och strimla dem till tunna stavar.

3. Koka upp vatten. Lägg i haricots verts och morotsstrimlor. Låt koka upp igen och lägg i äggnudlarna. Dra kastrullen från värmen och låt dra 3 minuter. Tippa upp grönsaker och nudlarna i durkslag och spola allt med kallt vatten.

4. Hetta upp en stor stekpanna. Stek köttstrimlorna någon minut i rapsolja. Krydda med svartpeppar. Vänd ned grönsaker och äggnudlar i pannan och stek allt ytterligare en dryg minut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!