För 4 personer, 15 minuter
600 g lövbiff
250 g haricots verts
1 normalstor morot
200 g torkade äggnudlar
rapsolja
1 krm grovmald svartpeppar
Till såsen:
1 dl japansk soja
1 msk vitvinsvinäger
3 msk socker
1 dl vatten
1/2 msk vegetarisk buljong i pulverform
1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten
Gör så här:
1. Blanda soja, vinäger, socker, vatten och buljongpulver i en kastrull. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 5 minuter.
2. Skär lövbiffarna i knappt centimeterbreda strimlor. Skala och skär moroten först i 3 millimeter breda skivor på längden och strimla dem till tunna stavar.
3. Koka upp vatten. Lägg i haricots verts och morotsstrimlor. Låt koka upp igen och lägg i äggnudlarna. Dra kastrullen från värmen och låt dra 3 minuter. Tippa upp grönsaker och nudlarna i durkslag och spola allt med kallt vatten.
4. Hetta upp en stor stekpanna. Stek köttstrimlorna någon minut i rapsolja. Krydda med svartpeppar. Vänd ned grönsaker och äggnudlar i pannan och stek allt ytterligare en dryg minut.