Biff i vinterskrud

Livsstil & fritid2018-03-07 05:11

Gör så här:

1. Strimla och stek biffen hastigt i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra.

2. Koka upp vatten, grädde och kalvfond i en kastrull. Tillsätt soja, senap och vinäger. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter.

3. Skiva champinjonerna och hacka löken. Fräs blandningen några minuter med smör och rapsolja i en stekpanna. Blanda ned svamp och lök samt biff i såsen. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med färsk timjan. Servera med ris, stekta tomathalvor och blandade blad.

För 4 personer, 25 minuter 600 g utskuren biff salt och svartpeppar smör och rapsolja Till såsen: 3 dl vatten 2 dl grädde 1 1/2 msk konc. kalvfond 1 msk kinesisk soja 1 1/2 msk fransk senap av Dijontyp 1 msk vitvinsvinäger 1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 150 g färska champinjoner 2 msk finhackad gul lök Att äta till: ris 2 tomater timjan blandade blad 16741144Foto: TT.Foto: TT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!