Biff för vitlöksvänner

Livsstil & fritid2017-09-22 08:47

Gör så här:

1. Dela potatisarna i halvor och lägg på en plåt. Ringla över en matsked olja och krydda med grillkrydda. Vänd runt och sätt in dem i ugnen på 175 grader i cirka 20-25 minuter. Blanda vitlökssmöret av rumsvarmt smör, riven vitlök och färskpressad citron.

2. Hacka tomaterna grovt och timjan fint. Stek bönor, tomater, timjan och riven vitlök i lika delar smör och rapsolja cirka 10 minuter. Vänd flera gånger. Avsluta med salt och peppar.

3. Banka ut biffarna lätt och stek dem i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra lätt efter vändning. Normalt är köttet klart efter 2 minuter per sida. Servera med ugnsbakad potatis och tomat- och bönröran.

För 4 personer, 25 minuter 4 utskurna biffar på vardera ca 150 g smör och rapsolja flingsalt och svartpeppar Till vitlökssmöret: 1-2 vitlöksklyftor 50 g smör 1 tsk färskpressad citronsaft Till bönorna: 150 g haricots verts 8 körsbärstomater 1 pressad vitlöksklyfta 2-3 kvistar färsk timjan Att äta till: ugnsrostade potatishalvor grillkrydda 16731143Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!