Biff eller entrecote med aromsmör

Röda köttbitar med insprängt fett smakar bäst. Banka köttet lätt, stek och njut med enklast tänkbara tillbehör.

En köttbit i all sin enkelhet med örtsmör och ugnsbakade potatisklyftor är alltid lika gott.

En köttbit i all sin enkelhet med örtsmör och ugnsbakade potatisklyftor är alltid lika gott.

Foto: TT

Livsstil & fritid2018-04-11 09:30
undefined
En köttbit i all sin enkelhet med örtsmör och ugnsbakade potatisklyftor är alltid lika gott.

För 4 personer, 30 minuter

4 rejäla skivor biff eller entrecote med fin marmorering

salt och svartpeppar

smör och rapsolja

Till aromsmöret:

50 g smör

1 tsk curry

1 krm paprikapulver

salt och svartpeppar

Att äta till:

10 stora potatisar av fast sort

bladpersilja

blandad sallad

Gör så här:

1. Blanda aromsmöret och fördela i en större eller flera portionsskålar. Banka köttet lätt.

2. Skala och skär potatisen i klyftor. Sprid ut klyftorna på ugnsfast fat och ringla över en dryg matsked olja. Salta, peppra och stek i ugnen på 200 grader i 15–20 minuter.

3. Hetta upp en stekpanna. Lägg i smör och slå i olja. När smöret tystnar lägg köttet i pannan och sänk till hälften. Vänd efter någon minut. Salta, peppra och stek köttet till dess köttsaft börjar tränga upp. Då är det som godast. Servera med en blandad sallad – gärna smaksatt med en vinägrettdressing.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!