För 4 personer, 30 minuter
4 rejäla skivor biff eller entrecote med fin marmorering
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Till aromsmöret:
50 g smör
1 tsk curry
1 krm paprikapulver
salt och svartpeppar
Att äta till:
10 stora potatisar av fast sort
bladpersilja
blandad sallad
Gör så här:
1. Blanda aromsmöret och fördela i en större eller flera portionsskålar. Banka köttet lätt.
2. Skala och skär potatisen i klyftor. Sprid ut klyftorna på ugnsfast fat och ringla över en dryg matsked olja. Salta, peppra och stek i ugnen på 200 grader i 15–20 minuter.
3. Hetta upp en stekpanna. Lägg i smör och slå i olja. När smöret tystnar lägg köttet i pannan och sänk till hälften. Vänd efter någon minut. Salta, peppra och stek köttet till dess köttsaft börjar tränga upp. Då är det som godast. Servera med en blandad sallad – gärna smaksatt med en vinägrettdressing.