Belgiska musslor

Livsstil & fritid2018-03-02 05:11

Gör så här:

1. Vispa äggulor, senap och vinäger till pösig smet. Vispa i oljan i omgångar. Avsluta med vatten och salt.

2. Skala och skär potatisen i drygt centimetertjocka stavar. Fritera potatisstavarna i omgångar i 165–170 gradig olja. Salta med flingsalt.

3. Tvätta musslorna och ta bort de som är öppna eller skadade. Fräs hackad lök och persilja med olivolja i en rymlig kastrull. Tippa i musslorna, salta, peppra, häll på en flaska torrt vitt vin och på med lock. Låt musslorna koka upp och vänta någon halvminut. Så fort skalen öppnat sig är de färdiga. Överkoka inte. Lägg upp och servera med majonnäs, pommes frites och citron.

För 4 personer, 30 minuter 2 kg färska blåmusslor 1 gul lök 1 knippa persilja 2 msk olivolja 1 tsk salt nymald svartpeppar 1 flaska torrt vitt vin (75 cl) Till majonnäsen: 3 äggulor 1 msk fransk senap 1 tsk vitvinsvinäger 3 dl rapsolja 1 msk kallt vatten salt Till potatisen: 10 stora potatisar av fast sort 7–10 dl friteringsolja flingsalt Att äta till: 2 citroner 16731137Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!