Bekväm sommarmat

Livsstil & fritid2017-07-21 08:22

Gör så här:

1. Hårdkoka äggen och spola i kallt vatten. Skala och dela i halvor. Riv isbergssalladen och lägg den i kallt vatten. Låt rinna av i durkslag efter 10 minuter. Skär gurkan i bitar och tomaterna, och rädisor i halvor.

2. Tvätta och riv det yttersta gula skalet från en citron. Klipp gräslöken i mindre bitar. Smaka av hollandaisesåsen med citronrasp och gräslök.

3. Lägg upp salladen i djupa tallrikar. Toppa med räkor, ägg och sås. Garnera med gräslök och, om man vill, en jordgubbe för att markera att det är svensk sommar. Servera med citronklyftor och strimlat rågbröd.

För 4 personer, 15 minuter 500 g skalade räkor 2 hårdkokta ägg 1 huvud isbergssallad 1 gurka 10-12 körsbärstomater 8 rädisor Att äta till: 200 g hollandaisesås 2-3 msk klippt gräslök 1 tsk finrivet citronskal tunna strimlor rågbröd citron 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!