Bekväm paj

Livsstil & fritid2017-05-13 07:22

Gör så här:

1. Hacka ihop smör och mjöl i matberedaren. Tillsätt vatten och kör lite till. Knåda ihop degen och lägg svalt i en timme.

2. Skär laxen, både färsk och rökt, i tunna skivor. Hacka och smörfräs gul lök i kastrull. Vänd ned grovt hackad bladspenat. Dra kastrullen från värmen och tillsätt grädde, ägg och ost. Peppra. Salt blir det räcker från den rökta laxen och osten.

3. Kavla ut degen mellan dubbla bakplåtspapper. Dra bort det översta pappret och vänd ned i formen. Tryck ut degen mot kanterna, och låt det andra bakplåtspappret sitta kvar. Förgrädda skalet 5 minuter i ugnen på 200 grader. Dra försiktigt bort pappret och fyll pajen till hälften med spenatblandningen. Lägg ett lager med lax och avsluta med resten av blandningen. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i cirka 30-35 minuter. Servera med en blandad sallad.

För 4 personer, 1 1/2 timme Till degen: 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 2 msk vatten Till fyllningen: 400 g lax 100 g kallrökt lax 100 g bladspenat 2 msk hackad gul lök 1 msk smör 3 dl mager grädde 5 ägg 3 dl riven ost 1 krm peppar Att äta till: blandad sallad 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!