Gör så här:
1. Hacka ihop smör och mjöl i matberedaren. Tillsätt vatten och kör lite till. Knåda ihop degen och lägg svalt i en timme.
2. Skär laxen, både färsk och rökt, i tunna skivor. Hacka och smörfräs gul lök i kastrull. Vänd ned grovt hackad bladspenat. Dra kastrullen från värmen och tillsätt grädde, ägg och ost. Peppra. Salt blir det räcker från den rökta laxen och osten.
3. Kavla ut degen mellan dubbla bakplåtspapper. Dra bort det översta pappret och vänd ned i formen. Tryck ut degen mot kanterna, och låt det andra bakplåtspappret sitta kvar. Förgrädda skalet 5 minuter i ugnen på 200 grader. Dra försiktigt bort pappret och fyll pajen till hälften med spenatblandningen. Lägg ett lager med lax och avsluta med resten av blandningen. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i cirka 30-35 minuter. Servera med en blandad sallad.