Bästa lasagnen

Livsstil & fritid2017-04-26 07:55

Gör så här:

1. Fräs köttfärsen med lika delar smör och olja i en gryta. Tillsätt hackad gul lök, riven vitlök, tomatpuré, vin eller vatten samt fond. Koka upp och sjud 15 minuter. Salta och peppra.

2. Koka upp mjölk och en tärning grönsaksbuljong. Red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 5 minuter. Rör i riven ost, salta och peppra. Tina spenaten i separat kastrull.

3. Varva ostsås, köttfärs, spenat och lasagneplattor i en smörad ugnsfast form med höga kanter. Minst tre lager och avsluta med ostsås. Toppa med extra riven ost. Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter. Lasagne är lös och rinnig helt nygräddad, så vänta en dryg halvtimme innan servering. Servera gärna med en blndad sallad.

För 4 personer 1 timme 45 minuter 600 g nötfärs 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 4 msk konc. tomatpuré 2 dl rödvin alt. vatten 1 msk konc. kalvfond salt och peppar smör och rapsolja Till ostsåsen: 1 liter mjölk 2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten 1 tärning grönsaksbuljong 4 dl riven ost Dessutom: 10-12 lasagneplattor 500 g hackad spenat 1/2 dl riven ost blandad sallad 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!